Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Η τεχνική της χαρτοπετσέτας - Napkin technique

Η τεχνική της χαρτοπετσέτας είναι η πιο απλή μορφή της τεχνικής του decoupage.
Με ελάχιστα υλικά, ακόμη και ο πιο αρχάρειος μπορεί να δημιουργήσει μικρά έργα τέχνης.
Το μόνο που χρειάζομαστε είναι ένα αντικείμενο για διακόσμηση, κόλλα χαρτοπετσέτας (ή απλή κόλλα decoupage) και φυσικά χαρτοπετσέτα. Τα βήματα είναι απλά.
Διαχωρίζουμε τα λεπτά φύλλα της χαρτοπετσέτας και κρατάμε μόνο το τυπωμένο μέρος. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνο το πάνω μέρος, εάν αφήσετε και το επόμενο λευκό στρώμα στην πορεία θα ξεκολλήσει και θα χαλάσει το έργο σας.
Στη συνέχεια, κόβουμε τη χαρτοπετσέτα στο σχέδιο που θέλουμε. Εάν δεν έχουμε ιδιαίτερη πείρα, μπορούμε πρώτα να κόψουμε το σχέδιο και μετά να ξεχωρίσουμε τα στρώματα της χαρτοπετσέτας.
Ήρθε η ώρα της κόλλας. Στρώνουμε μια γενναία δόση κόλλας στο αντικείμενο μας. Απλώνουμε προσεκτικά την χαρτοπετσέτα έτσι ώστε να μην κοπεί και να μην τσαλακωθεί και περνάμε άλλη μια στρώση κόλλας από πάνω. Η δεύτερη στρώση κόλλας πρέπει να γίνει με προσοχή. Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητας κόλλας στο πινέλο γιατί μπορεί να κόψετε την χαρτοπετσέτα άθελα σας.
Αφήνουμε να στεγνώσει.
Τέλος περνάμε ένα λούστρο και το δημιούργημα μας είναι έτοιμο.
Μια καλή ιδέα για ένα αρχάρειο καλλιτέχνη είναι η χαρτπετσέτα σε καμβά. Φτιάξτε μικρά καρδάκια και στολίστε το σπίτι σας με το δικό σας γούστο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: